Øhavs stien – Langeland

Du kan læse mere om andre af vores ture til Langeland her

Nu er vi kommet til Langeland på vores gå tur. Øhavsstien på Langeland strækker sig fra Lohals i nord og sydpå ned til Henninge Nor, der ligger lidt syd for Rudkøbing, det er ialt 55 km. Vi deler Langeland op i 3 dagsetaper som bliver på mellem 18 – 20 km. Den første etape er Lohals-Tranekær, en tur på ca 20 km.
Vi kørte afsted til Tranekær, hvor vi satte bilen ved kirken. Derfra er der ikke langt til et busstopsted og derfra tog vi bussen til Lohals.
Men de buspriser, de efterlader altså meget at ønske. Det er godt nok dyrt at tage bussen. Jeg kan godt forstå at folk vælger andre alternativer, hvis de kan. 😦
Bussen stopper på havnen i Lohals og der starter også øhavstien, så det kunne jo ikke være nemmere.
Den første del af turen på langeland går langs med kysten, hvorefter man krydser frem og tilbage nogle gange. Det skal nok blive rigtig sjovt.
Vi gik langs med kysten de første 16 km. Men det er meget sjældent nede i sandet. Og det er rigtig godt da sand er rigtig tungt at gå i. Kun nogle få gange kom vi helt ned i sandet men så blev vi ført op på fastere grund allerede efter nogle 100 meter. Vi gik langs med rigtig smukke rapsmarker. Så på den ene side havde vi rapsmarkerne og den anden side vandet. Det var rigtig flot.
P1060815
Ca på halvvejen ude langs med kysten, ligger det lille sted Dagløkke. Det er et godt sted for en lille pause. Der er en marina med borde og bænke og en købmand, hvor vi lige fik en is. Mums!!! 🙂 Det var godt i denne varme. Der var også toiletter, så vi kunne få fyldt nogle af vores vand dunke op. Vi havde drukket mere end hvad vi skulle p.g.a varmen. så det var rigtig godt at der var mulighed for at fylde dunkene op igen.
P1060819
Lidt nord for Kohave gik vi forbi denne langdysse. Desværre var der ikke noget skilt ved den. Så jeg ved ikke noget om den. Men den låg flot der på skrænten. Kohave er en lille skov og herinde holdt vi op med at følge kysten og krydsede istedet ind over land. Vi gik igennem skov indtil vi kom til Tranekær. Der stopper jo vores tur for idag da bilen står og venter på os ved kirken.
Tranekær – Tullebølle
Turen idag er på ca 16 km. Man kan gøre den 2 km længere med en lille afstikker ned til spodsbjerg havn.
Vi kørte til Tullebølle 🙂 Alltså de bynavne på Langeland. Tænk jer en by der hedder Tullebølle, eller hvad siger I til Kulepile eller noget andet åndsvagt!!!!
Denne tur bød på en masse dyre oplevelser og det allerede før vi engang nået op på bussen. Medens vi stod og ventede på bussen, lige ved siden af et gadekær, lyttede vi til en masse meget larmende frøer. Desværre nåede vi ikke at gå hen og kigge på dem nærmere. Men vi nåede da at se at, de blishøns der også svømmede i gadekæret havde taget høreværn på. Og det var forståeligt nok. Jeg har aldrig hørt frøer larme sådan før.
Vi tog bussen til lige før Tranekær by, hvor vi sidste gang havde set at stien ledte os ind i en dyrefold. Det viste sig at det var tyre. Vi gik stille og roligt videre. Der var en af tyrene der vente sig rundt og begyndte at følge efter os. Den blev dog ikke ved så længe, jeg tror den syntes vi var lidt kedelige. Der var også nogle af dem der gik rundt og brølede. Jeg gættede på at det var brunst brøl. Men var ikke sikker på det. Men det blev jeg senere, da vi læste at:
Dyrene er fredelige. Undgå dog venligst at opsøge kreaturerne i brunstperioden fra maj til juni.
Da tyren ikke tåler forstyrrende “konkurrence” 🙂

Turen gik videre gennem Tvedeskov og den er fyldt med hjorte. Vi såg adskillige og hver gang stod vi andægtig og så dem løbe afsted, vi stod helt stille, fordi vi ville ikke misse et sekund af dem. Vi så også en mor med 2 små kid. Nåååårh!!! Hvor er de bare søde!!! 🙂Vi endte ude på den modsatte strand og så har vi faktisk krydset hele Langeland. Men det siger faktisk ikke så meget, da Langeland jo ikke er særlig tyk over midten.
P1070140 - Kopi
Nu fulgte vi kysten ned til Stengade skov. Men før vi kom så langt, spiste vi frokost og jeg fik mig en lille lur. Jeg har begyndt at mærke at jeg ikke har sovet så godt i mange dage. Så jeg lå med hovedet på John ben og fik mig en 10 minuters tid på øjet. Det var fint. Men jeg var stadig drænet for energi, så vi sprang den lille smuttur ned til Spodsbjerghavn over.
P1070145
I Stengade skov står Oehlenschlægers bøg. Den er omkring 200 år gammel og det siges at det var her han blev inspireret til og skrev vor nationalsang: “Det er et yndigt land” Det er et rigtig flot træ og det ligger lige ud til vandet. Man kan næsten godt forstå hvordan det har inspireret ham.
En af de sidste dyreopevelser vi havde idag, var når der lige pludselig kom en skarv flyvende. Den fløj ganske lavt og den såg lidt sjov ud, fordi det så ud som om dens vinger var allt for korte til at holde den i luften. Den havde noget i munden og selvfølgelig så tapte den det, det var en lille fisk. Det var næsten synd for den.
Vi gik forbi en dysse mere, men der var ikke nogen sti ind til den. Det stod der ellers at der skulle være. Men landmanden må have skippet den, af en eller anden grund. Men det var synd, da den så rigtig flot ud og der var et skilt 🙂 Hihi… Mig og skilte Vi overvejede at gå lige igennem rugmarken, men besluttede os så alligevel for at lade være. Det var dog mere skovflåtsfaren vi tænkte på og ikke bondemandens afgrøder. Han kunne bare vedligeholdt stien derudtil som det stod på skiltet at han rent faktisk havde lovet kommunen at gøre. Men helt uden flåter var vi ikke. Jeg havde ikke nogen men John havde 4 på benene.
På vores folder stod det om de flotte kalkmalerier der skulle være inde i Tullebølle kirke. Men desværre var kirken lukket, så vi kunne ikke få dem at se. Men før vi gik hen til bilen så skulle vi da lige besøge vores frøer igen. De larmede ligeså meget som tidligere på dagen. Og nu havde vi rigtig tid til at stå og glo på dem. De var godt nok sjove!! 🙂
P1070161

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Fyn og Øer, Ture i Danmark, Vandretur og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Øhavs stien – Langeland

 1. John siger:

  Hej Linda
  Det var en herlig tur, (jeg har aldrig hørt klokkefrøer larme så meget).
  Vi mangler jo stadig nogle etaper af ø-havsstien, så det glæder jeg mig til.
  Kh. John

 2. Linda siger:

  Lige en lille rettelse:
  Det er ikke klokkefrøer, det er nogle andre.
  Klokkefrøer er nemlig nogle meget sjældne frøer, som lyder helt anderledes.

  Jeg skal nok få det rettet i indlægget ved lejlighed! 🙂

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s