Cordoba

Det var os der tog afted til Cordoba om mandagen. Der er mig og John selvfølgelig, også er der Sayuri og Jesús, Sayuris mor, far og 2 søstre, en af Sayuris barndomsveninder med hendes sweitsiske mand.
Vi havde en rigtig god tur omend der er lidt langt til Cordoba. Men har man kommet helt fra Japan så skal der da ses det der er værd at se 🙂 Og det er La Mesquita.
P1070052
Den ser godt nok ikke sådan ud udefra. men det er noget helt andet indeni.
Den gang den blev bygget var det den næst største i verden kun overgået af den i Mekka. Idag er det ikke en moské men Cordabas domkirke.

La Mesquita

La Mesquita

DSCF0870
De kristne rev simpelhen 150 af de 850 søjler ned og byggede kirken indeni. Selve moskén er et stort rum med en masse søjler som vel mest af alt ligner søndermarkens gamle vandreservoir, bare mindre mørkt og fugtig.
Fra det aller første låg der her en lille vestgotisk kirke som araberne kom og jævnede med jorden, man kan stadigvæk se rester fra den i mosken. Araberne byggede Mesquitan, som senere blev overtaget af de kristne som byggede deres domkirke indeni. Det er lidt stort at forstå at kirken kan ligge indeni moskén, da kirken faktisk er kæmpe stor. Det føltes ganske uvirkeligt at gå rundt i moskén og lige pludselig befinde sig inde i en storslået kirke. Det var som at komme ind i en helt anden verden.
DSCF0882

P1070034

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.