Øhavsstien Langeland – sidste etape

Igår gik vi den sidste etape af øhavsstien på Langeland. Vi har jo delt den op i 3 dagsetaper og denne sidste etape gik fra Tullebølle – Henninge nor. Turen idag vil være på ca. 16 km. Men så bliver man nødt til at lægge nogle km til da Øhavsstien stopper midt ude i ingenting, og man skal gå et godt stykke for at komme ud på landevejen igen.
Vi parkerede den lille røde i Vesterby marke og gik ud på landevejen og stoppede første bedste bus der kom forbi. Det var heldigt den ville have os med. Jeg synes det er så sjovt at man bare skal vinke så stopper de. Vi tog bussen til Tullebølle, vi skulle dog skifte i Rudkøbing. Det gik rigtig fint og det hele passede så godt sammen. Og for en gangs skyld blev vi positivt overraskede med de buspriser. Vi havde simpelhen skrabet allt sammen vi kunne finde hjemmefra. Men havde ikke brug for det. Det kostede os 40 kroner.
Lidt udenfor Tullebølle gik vi forbi et meget interesant hus. Haven var så fantasifuldt udsmykket. Vi stod længe og kiggede og fandt mange sjove detaljer.
Bl.a. denne ko og der var et hav af mariehøns.
P1070271
En af de rigtigt gode ting ved at gå ved denne årstid er al den frugt man kan plukke fra træerne. Mums!! 🙂 Vi fik spist så mange blommer. Det var en fryd.
Vi gik igennem en skov som næsten kun var hassel. Denne slags skov er meget sjælden i Danmark. Det hedder en stubbskov, eller stævningeskov og har fået navnet efter måden skoven bliver skovet. Der vokser kun træer der kan skyde igen fra stubben. Det var super hyggeligt at gå derinde.
P1070276
De sidste 2 km før Rudkøbing gik vi langs vandet, men igen ikke nede på stranden, men et stykke oppe, så det ikke var så tungt at gå i. Da vi kom til landevejen, blev vi ført hele vejen ind under broen. Først tænkte jeg at dette må da være forkert. Men snyd ikke jer selv for turen under broen. Det var flot!
P1070284
Nede i havnen fik vi en is før vi gik videre. 😉 Selvom det var overskyet det meste af dagen, så var det også meget varmt. Jeg undrede mig over at jeg ikke havde været nede i havnen før. John har det nemlig med at trække mig med ned for at se havnen alle de steder vi besøger. Det er en arbejdsskade han har, den gamle sømand. Han kunne heller ikke forstå det!! Hvordan havde jeg dog klaret at undgå det 😀
Videre blev vi ført rundt om hele festivalspladsen. (Langelandsfestivalen) Det kunne vi ikke rigtig se nogen grund til. Vi følte det lidt som om vi gik i cirkler der. Men vi fandt da ud til sidst. Vi blev ført igennem endnu en lille skov. Jeg kan alltså rigtig godt lide at gå i skove.
Til sidst nåede vi ud til Møllebugten. Det var et smukt sted. Vi satte os på nogle store sten og delte det sidste af madpakken og nød udsigten. Nu havde vi bare ca 500 meter tilbage af øhavsstien på Langeland. Det har været nogle rigtig gode gå ture og de kan anbefales. Men nåja vi mangler jo lige den sidste ½ km. Der går vi langs med bugten og lige pludselig når vi dette skilt:
P1070295
Øhavsstien slutter her. Men ikke vores gåtur, fordi vi er jo ude midt i ingenting. Men tak googlemaps. Takke være dig fandt vi tilbage til vores dyt. Den var så glad for at se os at den vippede med sine lygter af bar glæde.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Fyn og Øer, Ture i Danmark, Vandretur og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.