LoroParque – Papegoejeparken

Inde fra byen, ganske tæt på stranden og lige ved siden af en Mcdonalds, kan man komme med et gratis tog ud til Loroparque=papegøjeparken.
Toget er gratis, men det er selve parken til gengæld ikke. 31,25€ er godt nok noget af en hamber pris. Men et eller andet sted var det rent faktisk pengene værd.
Vi ville være der tidligt og få så meget ud af dagen som muligt. Og det gjorde vi virkelig. Vi så alle shows og vi så med 99% sikkerhed alle dyrene.
Det var lidt kaotisk i starten.
Vi købte billeter, men fik ikke noget kort over stedet.
Vi fik revet vores billeter, men fik stadigvæk ikke noget kort.
Der var et bord, hvor der var en masse mennesker som skulle med til et eller andet, men vi fandt ikke ud af hvad- men der var stadigvæk ikke et kort at finde.
Det stod ellers i ”turen går til” at man fik udleveret et kort med en udførlig plan for shows.
Ikke før 100 meter længere fremme over en bro fik vi vores kort. Men først skulle vi lige fotograferes sammen med 2 arapapegøjer.

Vi satte os lige ned på en bænk og John, han sagde at, vi nok ikke kunne se alt, så vi skulle vælge noget. Hehe!!! 😉
Vi ville helt klart se delfinerne og spækhuggerne.
Delfin showet startede 10.55, så vi havde ganske god tid. Vi kunne nå at stoppe og kigge på de dyr vi gik forbi. Vi gik forbi tiger øen. Men der var bare en sløv tiger inde i et hjørne, så vi gik bare forbi.
Men da vi kiggede tilbage havde den rejst sig og begyndt at lunte lidt rundt. Og snart derefter blev en tiger mere lukket ud og det var den hvide tiger. De var super flotte at kigge på. Og de kom også rimelig tæt på. De gik bare rundt og snusede, de så ud til at have det godt.

Delfin showet var virkelig en oplevelse og det var også sjovt at se trænerne sammen med dyrene. De kyssede hele tiden og delfinerne ville da lige så gerne have kys som fisk. Også var der delfin akrobatik for alle pengene.
En af trænerne surfede på en delfin og så var der en delfin der sprang op gennem en ring og vente sig i luften og dykkede ned i samme ring. Der var meget, meget mere. Det var storslået!!!
Næsten lige efter var der spækhugger show. Men efter at have set delfinerne var det ikke noget særligt. John var noget skuffet efter hvad han havde set i san Diego.
De gjorde det mest i at sprøjte vand op på publikum og det var da også meget sjovt at se. De kom da også op på platformen og viste sig frem og sprang op i luften.
De filmede hele showet og i starten filmede de også publikum, det var sjovt men ooohhh!! så amerikansk!!!

Der er super mange papegøjer i parken, desværre har de lidt for små bure. Men der er papegøjer fra hele verden og det skulle ikke overraske mig om de havde hvis, ikke alle der findes, så i hvert fald op imod 90% af alle de slags der findes. Og hold da op hvor findes der mange. Da vi havde gået halvdelen af dagen, var vi endnu ikke kommet til dem som vi kender fra Australien.
Der var en som John klappede igennem gitteret og i et uopmærksomt øjeblik, hvor John kiggede på mig bed den ham i fingeren. Hehe!!!
Noget nyt er ”Treetop walk” og derinde flyver der en masse papegøjer frit. Vi gik runden 2 gange. Første gang sad der en stor palm-cockatoo på rækkeværket og bed i noget. Jeg stillede mig op ved siden af så John skulle tage billeder. Men da jeg så opdagede at det var en strips, blev jeg orolig at den ville få den galt i halsen og det kan man desværre se på de fleste af billederne.
Vi så rigtig mange flotte papegøjer. De havde lavet det super godt med at papegøjerne havde sine madskåle så man bare kunne stå og beundre dem.
Vi gik runden 2 gange fordi sådane nogle fugle jo bevæger sig hurtigt og ganske rigtig runde nummer 2 var det helt andre fugle vi lagde mærke til.
ÅÅÅHHHH!!! Hvor kan vi godt lide papegøjer!!!!!

De havde en lille biograf. Det var en flot film fra forskellige steder i verden. Der var nogle super flotte landskaber, nogle som jeg kendte f.eks. Teide, Amazonas og dyr, dem jeg kender fra Bolivia. Men underholdnings værdien var ikke så høj.
Bagefter gik vi lidt rundt i parken, vi så deres orkide afdeling. Den var rigtig flot.
De har gjort rigtig meget ud af parken. Også i de områder hvor, der ikke er dyr, med klipper, vandfald, store træer, blomster og søer osv.
De har også en lille kaktus afdeling, med en kæmpe stor kaktus, den var som en busk men stor som et træ. Ikke lige denne store kaktus, men ellers så kan kaktuser være rigtig flotte.

Næste stop akvariet: Der var de sædvanlige stillehavs fisk, men de havde også en gul morene.
Der var en dykker nede hos rokkerne, og han klappede nogle af dem og de så faktisk ud som om de kunne lide det. De blev ved med at svømme hen til ham og op under hans hænder. De havde en tunnel på 15-20 meter hvor, der svømmede fisk og hajer rundt.
Når hajer skal sove, lægger de sig på bunden og sover. Stort set alle hajerne i tunnelen lå og snorkbobblede.
Da vi kom ud derfra fandt vi ud af at, om 5 minutter startede der et papegøje show i papegøje huset. Så vi fik travlt og da vi kom så sent, kom vi til at sidde langt tilbage i salen. Det var lidt øv!!! Da meget af det der foregår var fremme på bordet foran i salen.
De havde mange slags papegøjer med:
-en cockatoo cyklede en tur
-Der var en papegøje der skulle køre en tur i en bil. Men den ville ikke starte, så papegøjen gik rundt om bilen og inspicerede den fra alle leder og kanter, før den og træneren fandt ud af at den nok manglede benzin. Det fik den og så kunne den køre.
– En anden ville have en cola at drikke. Men kunne ikke beslutte sig til om det skulle være pepsi eller cola. De havde sat op en drikkemaskine på bordet. Og træneren havde sagt til den at, den ikke måtte købe øl. Den lovede at det var en cola den ville have. Men hvad købte den?? jo øllen!! 🙂
som den skyndte sig at drikke. Den fik lidt skæld ud, fordi nu var den jo fuld og dinglede rundt på bordet og slog kolbøtter.
-Til sidst var der lige fri flyvning.

Nu var der kun 1 ting tilbage og det var: Pingvinerne.
Nåjo, der er også søløve showet, men John havde fået nok og gad ikke mere… Men jeg havde en plan!!! 😀

Først kom vi ind til humbold pingvinerne, dem så jeg også i Peru. De lever langs med den Sydamerikanske kyst helt op til Peru. De lever så langt nordpå fordi at der er en kold arktisk strøm lige der, som hedder Humboldstømmen.
Deres landskab er anderledes end det arktiske, noget varmere i luften.
Da vi gik længere ind i grotten/huset kom vi ind i det arktiske landskab hvor, der var Kejser/konge pingviner. De havde en stor ø, med vand rundt omkring og der kom sne ned fra loftet. De kunne godt lide at stå der lige hvor sneen kom dalende ned.
Der var en langsom rullebane, rundt hele anlægget så man fik set det hele uden at behøve at gå selv.
Der blev også vist en BBC dokumentar om pingviner, den var rigtig god og nogle rigtig flotte billeder.
Det var altså et forrygende landskab de har bygget til pingvinerne. Det var en stor oplevelse og det så superflot ud.

Da vi kom ud derfra var det kun 30 minutter tilbage til søløve showet, så kunne vi da ligeså godt få det med. vi fik en is medens vi ventede og så gik vi rundt og så på nogle dyr vi havde misset, nogle små aber og nogle super flotte papegøjer, hvor hunnen var rød og hannen grøn.

Også var det tid til søløverne og John han var rigtig glad for at han blev overtalt til at se dem alligevel. Det var det bedste søløve show vi nogensinde har set og så var det super meget humor, vi hylede af grin rigtig mange gange.
Der var 4 søløver, 3 mindre og 1 stor.
Det startede med at, en træner kom ind på scenen hvor, søløverne allerede var. Træneren kyssede den første og den anden, men så skyndte den anden sig at kysse den tredje og den tredje kyssede i sin tur den store. Træneren stod der bare og blev helt overset, men fik dog et kys af den store, så blev han glad igen. Vi skreg af grin. Og så lavede de ellers det ene skøre påfund efter det andet. De klappede og nikkede af hinanden og især af sig selv. De var super gode til at klappe af sig selv og de gjorde det meget entusiastisk.
Den første søløve fik dobbelt så mange fisk som de andre, den fik altid først og sidst. Men den var faktisk også den dygtigste.
De 2 trænere stod og kiggede ned i vandet og syntes de havde fået øje på noget

Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s