Roskilde Museum Og Domkirke

Idag oplevede vi noget meget mærkeligt…
Men det hele starter med det sentationelle fund de har lavet i Lejre. Der har de fundet en lille bitte model af Odin, der sidder på sin tronstol “Lidskjalv” hvor han kunne skue til verdens ende og hvor ravnene “Hugin” og “Munin” sidder på armlænene og fortæller ham om det som sker i hans rige, og hvor han har guldringen “Draupner” om sin hals, den ring der hver niende nat dryppede otte nye ringe.
(Det eneste der mangler er Odins ulve, Gere og Freke, som begge dele betyder den glupske, de åd allt der blev stillet foran Odin, fordi han selv levede af vin alene)

Den er udstillet på Roskilde Museum, Og da vi ikke har været på det museum så var det da en god tur at gøre. Vi ville også ind og se Domkirken, nu hvor vi var der.
Da det er søndag så er der gratis parkering, ikke langt fra Domkirken og Museet ligger heller ikke langt derfra.

Vi begyndte at gå mod museet, hvor vi begge to stopper op samtidig og udbryder:
-Her har vi altså været før, her har vi gået.
Men vi er stadigvæk sikre på, at vi ikke har været på museet og prøver på at komme med en masse forklaringer til hvorfor vi har gået her. Den eneste gang vi kan huske at vi har været i Roskilde, var da vi besøgte vikingeskibs museet. Men der stoppede vi ikke inde i centrum.
Da vi træder ind på museumet er vi sikre, her har vi alltså været før. Nu kan vi ikke komme med nogle undskyldninger. Det var en lidt spøjs oplevelse at glemme noget så fullstændigt og at vi begge 2 gjorde det.
Til vores store overraskelse var det gratis. Så det var jo rørende billigt. Men det vil jeg også mene at det er ellers. Det koster vist kun 25 kr.
Det er et rigtig godt museum. Lejre, som ikke ligger langt fra Roskilde, var jo en af hovedbyerne i dk i Vikingetiden, så der er masse spændende historie at læse om.
Deres oldtid sektion er virkelig anbefaleses værdig og rigtig spændende.

Før vi gik i domkirken ville vi lige på cafe og få noget at drikke. Og da vi ikke kender cafeerne i Roskilde gik vi bare ind på den første bedste vi så, og det var cafe vivaldi. Den vil ikke få mange rosende ord. Det var pisse dyrt og den Chai latte jeg fik smagte ikke særlig godt.
Skal jeg derimod anbefale nogle steder, hvor de laver en forrygende Chai latte så er det:
Bar2k På Sønder boulevard på Vesterbro i København
Bings ligeledes på Sønder boulevard.

Men tilbage til Domkirken. Den havde jeg jo heller ikke været i, men den fandt jeg også ud af at det havde vi alltså. Det kostede 25 kroner at komme ind. Og det er jo ikke så galt. Desværre er der stillet stilladser i store dele af kirken, det er noget arbejde der skal foregå ind til sommer næste år.
De fleste af Danmarks konger og dronninger ligger begravet her. Der ligger også nogle få regenter i andre kirker, men efter Christian den 2. blev det besluttet at alle regenter skulle begraves her.

Vi fandt det rigtig spændende at finde ud af at Harald blåtand ligger begravet herinde og at Svend tveskeg også ligger der et eller andet sted. Man har egentlig ikke fundet dem, men man ved at de er blevet begravet der. Harald skulle være blevet begravet i den kirke der lå på pladsen før domkirken blev bygget.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Sjælland, Ture i Danmark og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s