En dag i Malagas centrum

I dag var dagen, hvor vi skulle være praktiske.
Vi fik planlagt vores videre tur, som nu er med bil.
Vi var på nettet og prøvede på at finde en bil der var til at betale. Og da vi fundet det, ringede vi til dem og bookede den.
Og så skulle vi finde ud af hvor vi ville hen og hvor længe vi ville være hvert sted.
Vi fik booket hoteller de forskellige steder, 2 nætter i Cadiz, 3 nætter i San Roque og 1 nat i Ronda.
Da alt det var overstået gik vi ud i byen. Desværre regner det, så det kunne godt have været hyggeligere. Men pyt!! Det øsregner ikke. Så vi når næsten at tørre, når vi går et sted ind.
Vi spiste på en ganske hyggelig cafe og da vi kom ud derfra fandt vi ud af at vi var lige overfor Picasso-museet.

Man kan da ikke have været i Picassos fødeby uden at have været på hans museum.
Det kostede 6 € at komme ind og sikkerheden var i top.
Vi måtte ikke have tasker eller kamera med ind og selvom jeg afleverede min taske i garderoben, så skulle den først gennemlyses.

Men altså, Picasso har altså aldrig været lige mig. Jeg kan ikke helt se det store i hans kunst, men vi morede os da meget godt over hans værker.
Det kunne have været meget underholdende at tage billeder af billederne og så lave sine egne undertekster til. 😀
I det store hele var det ikke pengene værd, for mig skal jeg skynde mig at sige. Hvis man kan lide hans kunst så er det nok et fint museum.
Næsten på hvert hjørne af museet var der en vagt/guide, hvoraf en af dem var rigtig sød og forklarede for os, at der var mere at se udover malerierne.
At nede i kælderen var der arkæologiske rester, dem gik vi ned og kiggede på. Og det derimod var rigtig interessant.
Malaga er en ufattelig gammel by. Vi så rester fra da fønikerne var i landet og det var de omkring 6-700 år før vores tidsregning. Der var også romerske og, også nogle fra middel alderen. Men mærkelig nok ikke nogle arabiske.

Da vi kom ud derfra tænkte vi, at nu hvor vi har set Picassos museum, må vi også hellere se hans barndomshjem. Den ligger på Plaza de la Merced. Men vi gik ikke ind, der så ikke ud til at være noget af interesse derinde for os. Så vi gik ind på en cafe vedsiden af der så hyggelig ud.

Vi ville gå forbi det romerske teater og Alcazaba på vej hjem. Og det ligger heller ikke så langt væk fra denne plads. Først troede vi ikke at vi kunne komme ind og se det romerske teater fordi de var i gang med et eller andet arbejde og det var helt spærret af. Men hvis vi brugte indgangen som også fører til Alcazaba, så kan man godt komme derind. Det er ganske gratis at gå dertil. Men der er heller ikke så meget at se. Men man får da helt klart en fornemmelse af at det er gammelt og har været stort. Det er også relativt godt bevaret, det der er bevaret er godt bevaret.

Vi slog lige en smut ind i Alcazaba, for at høre hvor meget det kostede, vi spurgte også hvor meget tid vi behøvede for at se det. Ham der solgte billeter mente da godt vi kunne nå at se det, før det lukkede. Vi havde omkring 50 minutter. Så sagde John at hvis vi fik det billigere, ville vi gå ind i dag. Og det fik vi!! 😉
Det er i forvejen ikke særlig dyrt. Det koster 2.10€ / person.

Alcazaba er bygget af araberne, og er et forsvars fort. Inde i mitten ligger ”slottet” det er de i gang med at lave om til at museum som viser bl.a. lertøj fra dengang. Det var meget velholdt og det var rigtig sjovt at gå omkring der. Fordi der var små stier, og trapper op og trapper ned og kringlede kroge. Alt det der gør at noget bliver spændende for mig.

Jeg er en lille smule ærgerlig over at vi ikke havde så lang tid. Men til den pris, kan vi jo bare komme tilbage.
Fortet var rigtig velholdt og vi fik rigtig meget ud af besøget.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s