Baelo Claudia

Vi fandt ud af hvor den romerske by lå. Vi googlede den simpelthen og fandt den derefter på Google maps 😉 derefter fandt vi ud af, at den faktisk også var vist på det vejkort vi bruger, når vi kører rundt. Hihi! 😀
Vi havde læst om denne romerske by på museet i Cadiz. Det er den by der blev bygget af romerne og blev opgivet igen da de tog afsted.
Så steder har kun været beboet nogle 100 år. Men de havde både nået at bygge det ene og det andet.
Et romersk teater, en markedsplads, forum, basilika og 4 templer, 1til Jupiter, 1 til Minerva, 1 til ?? og 1 til den egyptiske gudinde Isis.
Alt er selvfølgelig kun ruiner i dag, men det er alligevel vældig velholdt.

Vi kørte forbi Tarifa og drejede ned af en lille vej der førte mod en by der hedder Bolonia. (på googlemaps står det at byen hedder ”el Lentiscal”, men ude på vejen er det altså Bolonia man skal dreje imod)
Det er gratis at komme ind, men man skal vise ID af en eller anden form. Først er der et rigtig godt lille museum, hvor rigtig meget er oversat til engelsk også.
Vi stod og kiggede på nogle skærme over romernes handelsruter og jeg blev meget overrasket over at finde, at en af de kendte ruter til ”el camino de Santiago”. Den der hedder ”via de la plata” er en romersk handelsrute. Og den hed t.o.m. det samme dengang.

Da vi set færdig inde i museet gik vi udenfor for at se på byen. Det var altså rigtig spændende.
Vi gik forbi resterne af deres akvædukt og gik så langs bymuren. Vi gik ind i byen gennem resterne af deres byport og gik lidt på ”hovedvejen” gennem byen. Hvor vi gik forbi basilikaen, som består af nogle flotte søjler og mellem søjlerne er der en statue af deres herskere. Ham der var den romerske hersker for det område. Selvfølgelig er det kun en kopi der står her, den ægte står på bymuseet i Cadiz.

Det flotteste er nok teateret, det er rigtig stort og velholdt, og man kan jo ikke gå i teateret uden at der er en forestilling, så jeg dansede lidt ballet for John. Heldigvis var der ikke andre der, på det tidspunkt, hvor jeg hoppede runder.

Baelo Claudia ligger rigtig smukt ud til Gibraltar strædet og det har også været en havneby i romertiden. På tegninger har vi set hvordan de mener at det så ud så vi ville også ud og se ude ved stranden og vi syntes at vi kunne se hvor molerne har ligget.
Der ude mødte vi også den sødeste hund, den var fårehyrde. Den passede faktisk en flok får helt alene, den var villig til at snakke. Men den ville også rigtig gerne have os med ind i sin flok. Vi tror næsten at den troede vi var får og prøvede på at få os til at makke ret. Den gik sådan lidt og skubbede til os med snuden.

På vej derfra stoppede vi nogle gange for at nyde udsigterne. Lidt udenfor Tarifa langs med landevejen ligger der en cafe. Selve cafeen er ikke særlig hyggelig, men det er omgivelserne til gengæld. Man ser over til Afrika og man befinder sig midt i Gibraltar strædet, så det man ser til den ene side er Middelhavet og det til den anden side er Atlanterhavet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.