Ronda

Vi er på vej mod Ronda. Jeg glæder mig til at se den by, når vi har læst om den på nettet, lyder den rigtig god.
Vi kørte lidt rundt og prøvede at finde en gratis parkering. Men heldet var ikke med os. Så vi måtte bide i det sure æble og køre ned i en parkeringskælder. Puha!! det er dyrt. 14€ for 12 timer. Men der ligger i nærheden af hotellet.
Vi checkede ind og det er et rigtig hyggelig hotel og vi fandt ud af at, de havde en aftale med et andet parkeringshus så vi kunne få parkeret Gry til halvdelen for 24 timer. Vi gik lige ind på vores værelse og så gik John og flyttede Gry.
Da han kom tilbage, gik vi ud i byen for at opleve den.
Vi fik en kort i receptionen og receptionisten fortalt os om byen og viste på kortet hvor vi kunne finde de forskellige ting.

Vi fik en Pizza på et pizzeria først, men derefter skulle vi ud og kigge. Vi gik igennem en park og forenden af parken skulle der være nogle rigtig flotte udsigter over bjergene. Men ingen havde fortalt os at, det ikke kun var udsigter over bjergene, men at vi befandt os på en klippe der gik lodret ned ca. 4-500 meter lige under os.
Vi fik lille chok. Men det var flot. Vi er heldige med vejret. De havde lovet heldags regn og det så heller ikke for lovende ud da vi kørte fra San Roque, da stod det nemlig ned i stænger. Men det holdt stort set op da vi ramte de små bjergveje og vi har ikke set regn siden.
Men som sagt, vejret er klart så vi har en rigtig god udsigt.
Turen fortsatte hen mod broen som er Rondas ”varemærke”. Den hedder Puente Nuevo = den ny bro. Den er godt nok stor.
Der er en rigtig dyb kløft der deler Ronda i 2 dele og broen starter helt nede i bunden af kløften.
Man får lidt en fornemmelse af at have havnet i filmen ”Ringenes Herre”, der hvor de sejler mellem de kæmpe store statuer.
Vi læste også nogle historier om broen på internettet.
-En af dem er at i gamle dage, hvor fanger blev straffet med døden, blev de sat i det lille rum ovenover den store bue og da tiden kom, blev de skubbet ud over kanten, fra sit fængsel.

Da vi stod oppe på broen og kiggede ud, var der nogle englændere der stod lige ved siden af os der lige pludselig fik øje på en smal sti, i en af siderne på bjergvægen. De jokede om at det ud var der nok aldrig nogen der kom. Og jeg gav dem ret, det så godt nok lidt farligt ud. Men ikke desto mindre så var det jo en sti, som nogen har lavet.

Vi gik videre, hvis man går over broen kommer man ind i Rondas historiske centrum. Så det er små smalle gyder, sådan som araberne byggede dem og hvide huse. Vi kom til en plaza, hvor der gik en trappe ned. Den går ned til bunden af kløften. Vi viste ikke rigtig om vi havde mod på at gå hele vejen ned, da man jo bagefter skal hele vejen op igen. Men da vi så den, syntes vi ikke at det så, så slemt ud. Så vi begyndte at gå nedad. Et stykke nedad går der en lille sti ind til højre, forbi nogle ruiner. Og derfra fik vi nogle rigtig gode billeder af broen.

WOW!!! hvilket landskab.

På vej tilbage, så vi at hvis vi gik igennem ruinerne i stedet for rundt om kom vi ud på en lille sti som førte os tættere på broen. Det prøvede vi, for at se om vi kunne få nogle bedre billeder. Og lige pludselig opdagede vi, at vi rent faktisk gik på den sti, vi set før oppe fra broen. Vi mødte en bedstefar der var ude og gå med sin lille pige og han sagde at hvis bare man er forsigtig kan man gå helt hen til broen og igennem den på den sti.

Vi gik en tur i den gamle bydel og fulgte den gamle bymur tilbage mod det ny centrum igen. Den endte ude ved den arabiske bro, som jeg læste ikke har noget som helst med araberne at gøre, det er den alt for ny til. Men det er den gamle vej over kløften. Langs med den anden kløfte kant, er der nogle haver der hedder ”Jardines de Cuenca” Cuenca er en by udenfor Madrid med ”hængende” huse, ud fra bjergvægen, så jeg var meget nysgerrig efter om der var noget fælles. Jeg har dog aldrig været i Cuenca, men disse haver, ligger i forskellige niveauer helt ud til klippekanten. Derfra fik man nogle gode billeder af ”den ny bro” fra den anden side.

Vi gik også en tur langs deres gågade og stoppede ved en cafe og var lidt usunde!!! 🙂

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s