Det gamle Rom

Idag ville vi ud og se det gamle Rom.
Ingenting i Rom er småt og heller ikke deres ruiner, jo de har faktisk noget der er småt og det er deres biler 😉 Vi så t.o.m et lille mini salatfad!! 😉
Vi havde lidt problemer med at finde ind på området, hvor ingangen var. Men det gør ikke noget, fordi så gik vi bare rundt om det og det var muligt at kigge ned og ind til området hele tiden. Og udsigten var god. Vi havde et kort så vi kunne følge med i, hvad de forskellige ruiner var for noget.

Der var en rigtig fin og velbevaret triumf bue.

Det tog lang tid at komme rundt om det hele og da vi endelig nåede frem til hovedindgangen syntes vi, at vi havde set det hele. Og da vi så køen var vi helt sikre på det.
Vi har jo kun idag tilbage i Rom og så har man ikke tid til at stå flere timer i kø. Og der var så meget andet som vi rigtig gerne ville se.
Det vi havde set udefra var rigtig imponerende. De gamle romere var godt nok noget af et folkeslag.

Vi gik videre for at se colusseum. Det er også stort og imponerende.
Vi stod længe og kiggede på den.
John fortalte om dengang han var der første gang det var jo engang i 70 erne. Den gang havde han og hans kammerater været nogle af de eneste der skulle ind og se det, så der var slet ikke det menneske mylder som nu.
Han huskede det som gratis, det er det ikke nu, ca 12€.
Og så kørte bilerne lige udenfor, rundt om colusseum i flere baner, dette var mellem colusseum og triumfbuen. Han husker det som livsfarligt at prøve at krydse den vej, nu er der ingen biler overhoved, det er en stor Plads.

Vi stillede os i køen for at komme ind, men vi vidste ikke hvad det kostede, da vi stået i køen i ca 10 minutter så så vi et skilt, hvor det stod priserne på og så besluttede vi os for at det ikke var os der skulle derind. Og den beslutning var rigtig god fandt vi ud af bagefter.
Fordi først da vi kom ud af køen igen så vi hvor lang den var. Vi ville ikke have nået at se andet i Rom end kø, hvis vi var blevet i den.
Istedet for gik vi rundt om bygningen og kiggede ind gennem alle huller der tillod det. Det er altså et flot bygningsværk og jeg vil da rigtig gerne se det på et tidspunkt men det skal være når vi har mere tid.


Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s