Italien og Vatikanet

Jeg fik ikke skrevet rejse dagbog, da jeg var i Italien. Og det er der så nogle der har kommenteret.
Bl.a snakkede jeg med min mor for nogle dage siden og hun spurgte mig om det ikke var snart jeg skulle ud og rejse.
ØHHH!! Jeg er lige kommet hjem fra Rom.
-Du har ikke skrevet om det på din blog!!!
Vi havde ikke rigtig internet på vores hotel, så lige lidt forsinket kommer lidt af hvad vi lavede i vores forlængede weekend.
Der kommer dog mere i løbet af weekenden.

Vi er vel ankommet til Rom.
Vi har allerede i dag set en hel masse.
Vi startede ellers dagen rigtig tidligt, hjemme i Danmark, allerede klocken 3.45 ringede vores vækkeur.
Og klocken 12.00 stod vi inde på vores værelse i Trastavere i Rom.
Men ingen hvile, det har vi ikke tid til. 🙂
Vi købte nogle pizzaslices, som vi spiste på et gadehjørne på vej mod Vatikanstaten og Peterskirken.

Lige pludselig lå den der, lige forran os. Den er imponerende.
Jeg tror at dette er en af de få kirker, hvor man skal gå igennem et security check før man kan gå ind.
Det kostede dog ikke nogen penge.
Jeg har været i mange spanske kirker, der også har været kæmpe store, men jeg har alltid syntes at de var for bombastiske.
Det var noget anderledes med Peterskirken, den efterlod ikke på sammen måde en fornemmelse af at dette her bare var for meget.
Den er flot!!!
Og man må gerne tage billeder, ikke noget med nogle åndsvage regler eller at man skal købe en fototilladelse udover entre billeten.
Inde i kirken er der en skulptur af paven som Thorvaldsen har lavet.

Inde i kirken kan man gå ned i kirkens skattekammer, det koster dog penge 6€. Det var sjovt at se, men jeg ved ikke om jeg egentlig syntes det var pengene værd.
Selvfølgelig… Vatikanet er rigt og de havde uendeligt mange guldting, men når man her set de første store guldkors, så er det sådan set nok.

Vi var også nede i katabumberne, hvor paverne ligger begravet og nogle få andre der har fået en heders bevilling, såsom den svenske dronning Christina.
Det var derimod rigtig interesant og gratis.
Hverken her eller i skattekammeret er det dog tilladt at tage billeder.
Rigtig mange af de gamle paver, var kun paver meget kort tid. Mange blev myrdet, det var en af de farligste poster at påtage sig.
Den der havde været pave i færrest dage af dem vi så, havde kun været pave i 22 dage, andre havde klaret sig i 1 til 2 måneder. Det skal også siges at rigtig mange paver gennem tiderne har været de rene psykopater!!!

Da vi kom ud derfra ville jeg gerne se det sixtinske kapel, men det mente John ikke at vi kunne komme til. Heldigvis spurgte John om det og så fandt vi ud af at kapellet er en del af Vatikan museet.
Men hvordan fandt vi lige derhen??
Vi har ikke nået at læse vores guidebøger, Så helt ærlig!! vi ved ikke særlig meget om Rom.
Man skal gå rundt om hele vatikanet for at komme derhen.
Man for lidt af et chok når man for prisen at vide, hvis man ikke ved hvad der er i vente. Det kostede 15€ at komme ind. Men det er alle pengene værd. Man kan selvførgelig diskutere hvorfor det ska koste så meget når man ved hvor rigt Vatikanet er. Men John kom frem til den konklusion at, hvis det var billigere ville museet drukne i besøgende. Det kan jo være, at det er fordi de prøver at sætte en fornuftig grænse for hvor mange besøgende der kan komme.

Vi gik gennem det ene pragt rum efter det andet. Og det var stort.
Hvis man vil have det ultimative ud af dette museum skal man afsætte adskillige timer til det. Der er rigtig meget at se.
Lige pludselig kom vi ind i et rum, hvor John blev fuldstændig fyr og flamme. På hele den ene væg var der et kæmpe stort vægmaleri, et maleri af Rafael som forestillede noget fra det gamle Grækenland. I midten gik Platon og Aristoteles og snakkede, men med på billedet var også bl.a. Sokrates, Pytagoras og ham selv, altså Rafael.

Efterhånden havde jeg lidt svært ved at se, hvordan det sixtinske kapel skulle kunne overgå det vi allerede havde set. Men det kunne det!! 🙂
Her inde måtte man dog ikke tage billeder, det måtte man ellers i resten af museet, bare det var uden blitz.
De havde også en masse andre regler, som jeg et eller andet sted ville blive træt af at skulle håndhæve, hvis det var mig.
Vagterne skulle få folk til at tie stille- hvordan får man lige over 100 mennesker til at tie stille, når det alligevel ikke skulle ske noget specielt.
Vagterne skulle få folk ned fra trapperne og forhøjningen forest- fordi det var et alter, sagde de. Også stod vi som sild i en tønde nede på gulvet
Vagterne skulle få folk til at lige pludselig ikke tage billeder
Så det endte med at vagterne gik rundt som bussemænd og hyssede på folk, smed dem ned fra alteret og sagde du må ikke tage billeder herinde.
Men nok om dem, værelset eller kapellet WOW!!!!!!!
Jo, det kunne overgå de andre værelser… Det er så Michelangelo som har malet dette, John fortalte mig at Michelangelo egentlig ikke havde lyst til at male kapellet, men blev alligevel overtalt til det, Michelangelo afskærmede så hele kapellet og ingen måtte komme derind heller ikke Paven. Så gik han derinde for sig selv og “hyggede” sig.
Det er i sær loftsmaleriet der er kendt. Det er billeder fra bibelen som fortæller skabelsesberætningen.
I midten er der et billed af “Gud” og Adam som rækker ud efter hinanden og næsten rører hinanden med sine pegefingre. Og gud, har Michelangelo malet som et selvportræt!! 😀
Vi var så heldige at få en plads på bænken langs med en af væggene, så vi sad der i lang tid og kiggede op i loftet og indtog alle malerierne.

For sjov sammenlignede vi museet med IKEA, fordi det bliver bare ved og ved. Man bliver ved med at gå, der bliver ved med at komme nye værelser, der er kun en eller to smutveje og misser man dem er der ingen vej ud… Kun videre frem!!!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s