Syd Italien- Praestum

Idag skal vi videre syd på, ned til Agropoli.
Vi tog toget til Salerno og der hentede Enrico os i bil.
Vi havde ingen billeter til toget, vi havde kun et nummer på et stykke papir og så havde hende, damen en lille maskine hvor hun tastede talene ind og før vi havde sagt alle talene var vores reservation kommet frem. NEMT!!!
Togturen gik fint, vi sad i en kupe, sådan nogle kupeer vi havde i DK i “gamle” dage. Og så stryrtede der folk der ville sælge forskellige ting rundt. Nogle havde noget at drikke, andre havde noget at spise, en tredje havde aviser. Og så kom der også en enkelt sigøjner pige, som ville have vores æbler, men nej dem måtte hun ikke få, så havde vi ju ikke nogle, hvad havde hun tænkt sig. Så blev hun sur!! 😉
Vi fik snakket en masse og strikket og læst lidt, turen tog ca 3,5 time.
Vores første stop på turen var et super hyggelig spise sted. Det var en stor “farm”. Hvor de var selvforsynende med allt det de serverede.

Vi fik hver sin oste tallerken. Med 6 forskellige slags oste, lidt grøntsager og skinke og så brød til.
Ostene var lavet af bøffelmælk, som skal være det originale for mozzarella osten. Det smagte dejligt. Og vi blev dejligt mætte. 🙂
Bagefter gik vi for at kigge på bøfflerne. De havde lidt for lidt plads, men de så ud til at de havde vænnet sig til det.

Denne gang for vi ikke Pompeji at se, men vi skal besøge en gammel græsk by, Praestum.
Den var imponerende, der var 3 velbevarede templer, et for Poseidon den største, Og en for Hera, men jeg kan ikke huske vem den 3. og mindste var for.
Der var både græske og romerske ruiner. Romerne slog grækerne ud og overtog byen. Og gav de fleste huse og templer latinske navne istedet. Så Heras tempel blev til basilika og Poseidon – Neptun.

Det begynte at regne, men vi havde heldigvis nået at se de 3 store templer, så vi skyndte os ind på museet. Vi havde nemlig købt en kombi billet. Det kostede 4€ for ruinerne og 4 mere for museet. Men 6,5 når man købte begge dele.
Det var et rigtig spændende museum. Hvor de udstillede fundt de havde gjort i ruinerne og beskrev hvordan der havde set ud for længe siden.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Syd Italien- Praestum

  1. Pingback: Den Hirschsprungske samling | Lindas-netsted

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s