Taormina

Af en John kender, havde han fået anbefalet en by der hedder Taormina. Det var en by de tog til når de kunne komme til det.
Så den ville vi også se, vi fandt ud af hvordan vi kom dertil og det var meget nemt.
Der er sådan nogle “turistbusser” som kører i rutefart, mellem mange af byerne på øn.
Måske er der også lokal busser der er billigere, men har man kun begrænset med tid gider man måske ikke bruge flere timer i bus igennem en masse småbyer, bare for at komme nogle kroner billigere frem.
Bus selskabet hedder Interbus og kører fra en busstation meget tæt på banegården og det kostede 7,70€ t/r og det var da fint nok.
Turen tog lidt over en time, jeg blev lidt køre syg til sidst, men John nød udsigterne til fulde.

Taormina har et meget hyggeligt centrum. Den består af en meget lang gågade og kigger man ind i gyderne til højre og venstre så går det stejlt op eller ned.

Den starter ved en byport der hedder Messinaporten og ender ved Catania porten.

Vi startede ved Messina porten og gik hen ad Corsoen, gågaden.
Ikke så langt hen ad gaden kommer man til en lille plads, hvor der er en kirke, Caterinakirken. Bagved den ligger der et lille romersk teater. Det er lidt sjovt, de store bliver kaldt for græske og de små for romerske.
Resterne af dette romerske teater, er ganske gratis og i “turen går til” står det at man ikke har adgang til det, at det kun er kattene. Men lågen stod åben nu, hvor vi var der, så vi travede ind for at kigge. Men at det kun er katte der plejer at være der kunne godt lugtes.
Dette teater menes at have være brugt til prøver,sang og recitation.

Videre af Corsoen stødte vi på verdens smalleste gade. Vi havde faktisk allerede været forbi den 2 gange uden at opdage den. Det var ikke før at vi meget bevidst gik og kiggede efter den at vi så den, vi havde jo læst at den skulle være der. Og meget rigtig jeg tror godt den kunne begå sig i den kategori.

Ca. midt på gågaden ligger der en rigtig flot plads, Piazza 9. aprile. Hvor der summer af liv, folk der kigger på udsigten, den er fantastisk derfra ud over havet, hele kyststrækningen og Etna. Der er også nogle hunde dyre cafeer og restauranter.

Her finder man også Ur-porten, hvor fundamentet er fra det 4. årh. f.kr. Men selve uret er fra 1679 og det virker stadigvæk.
Vi stod her i lang tid og kiggede på udsigterne og vi kiggede også lidt nedad, vi er faktisk ganske højt oppe. Vi fik en rigtig flot syn over Etna. Vi kunne ligefrem se røgen vælde op af hende.

Vi gik videre til Domkirke pladsen, hvor der var en meget stort springvand. Med en meget mærkelig kentaur på toppen, den havde nemlig kun 2 ben. Jeg troede de havde 4 ligesom en hest.

Så nærmede vi os slutningen på gågaden, ude på den anden side af Catania porten er der en rigtig hyggelig cafe, hvor vi fik lidt at spise og drikke, Vi sad der og nød vejret, solen og udsigten over Etna.

Taormina har også nogle ting at besøge som ikke ligger på Corsoen:

Taormina har et flot græsk teater, vi så det kun udefra, desværre var det igen prisen der spillede en rolle. Når alt skal være så pisse dyrt, bliver man nødt til at vælge hvad man vil ind og se og i denne omgang var det vores guidede tur til Etna.
Teatret har en pragtfuld placering og udsigten derinde fra er super flot.

Vi var inde i en spændende park, som blev skabt af en engelsk kvinde i 1890. Hun havde før hun bosatte sig i Taormina boet i østen og det bærer noget af parken præg af. Der er bl.a. mange sjove huse derinde, som ifølge damen der skabte parken skulle være i Assyrisk-Babylonsk stil 🙂 . De var flotte og det kunne have været sjovt hvis man havde fået lov til at gå ind i dem.
De blev bygget som thepavilloner og som huse til hendes husdyr.
Jeg vil altså gerne have et sådant et hus!!!!

I parken er der også nogle mindesmærker fra de 2 verdenskrige. Mange træer har et skilt med et navn på en der faldt i et af krigene.

Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Taormina

  1. Pingback: Syd spanien | Lindas-netsted

  2. Pingback: Rejseplan – Sicilien | Lindas-netsted

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.