Firenze

Firenze er en smuk by, det er en spændende by, det er en dyr by, det er en mode by,
Det er gade op og gade ned med dyre foretninger, vi går kun og vindues shopper, faktisk mest ind til is foretningerne. 😉
Firenze har mange gågader, som er rigtig hyggelige og flere gader med gadeboder, hvor der bliver solgt alle mulige ting.
Også en hel masse strik, som jeg ikke tænkte på at jeg lige kunne have sniget mig til at fotografere, der var en del jeg rigtig godt kunne tænke mig at strikke selv.

Hjemme i Agropoli er vi de eneste “turister” i hele byen, nu hører vi lige pludselig dansk igen på gaderne, men dog mest engelsk.
Og italienerne her er relativt gode til engelsk, vi kan tage en pause, med at hakke os frem med en blandning af italiensk og spansk.

Firenze har en rigtig kendt bro. Som ikke ligner en bro, da der er butikker på begge sider, det er den ene juvelerbutik efter den anden. Jeg tror faktisk ikke at der var andre butikker på broen. Kun ude på midten er der et hul så at man faktisk kan se at man står på en bro.

Der er selvfølgelig ikke nogle biler, så man stille og roligt kan slentre over floden, og nogle gang opdager man slet ikke at man er ovre på den anden side, da man jo fra start af ikke viste man var på en bro 😀
På den ene side af broen er der desuden en overbygning, som går hele vejen over.
John har hørt at det var en gammel rigmand, nok en lokal fyrste eller konge , som ikke ville gå nede bland pøblen, han gav ordre til at den skulle bygges.

Den er også en del af et gangsystem der går fra den ene side af floden, fra Palazzo Pitti over broen gennem Galleria d. Uffizi og over til det gamle rådhus. Den blev brugt som flugt vej, hvis de var nødt til at flygte fra paladset.
Vi havde håbet på at vi kunne komme op og gå i “tunnelen”, men vi fandt ikke ud af hvordan det kunne lade sig gøre og det skulle nok være en guidet tur.

Katedralen er en rigtig flot kirke. Den er virkelig imponerende udefra. Med masser af hvid og farvet marmor, mønstre, udskæringer og malerier. På pladsen foran er der en rund også meget flot bygning, vi har ikke helt fundet ud af hvad det var for en eller hvad den husede. Det kostede nemlig penge og vi gad ikke rigtig betale for noget vi ikke vidste hvad var.

Og et firkantet højt tårn i samme stil som selve kirken. Et imponerende syn når man lige kommer rundt hjørnen.
Det var derimod gratis at komme ind i Katedralen. Katedralen er kendt for sin meget store kuppel. Den er kæmpe stor og hele indersiden er bemalet med malerier, som man ikke rigtig kan se, hvad forestiller, da de jo er helt oppe i loftet.

Der er et stort ur på den gavlvæg hvor man også kommer ind og det er forkert. Det står nemlig med romerske tal og 4-talet er ikke IV, som det skal men: IIII.
Det gør det faktisk mange steder i byen! 😉
Ellers så er domkirken bare et eneste stort koldt, goldt og tomt rum. Der er et rigtig fint gulv, som man rigtig kan gå og studere, 🙂 , da der jo ikke er bænke!!!
Og Jo… på venstre side af kirken hænger der også et fint maleri af babelstårnet.

Det gamle rådhus er vist nu måske et museum, i hvert fald er der lige nu en udstilling med “Damian Hirst” ham der har lavet verdens dyreste smykke, et kranie besat med diamanter. Ikke rigtig noget der interesserede os, men man kunne komme ind i bygningen og gå igennem gårdhaven og den var også flot.

Udenfor på pladsen foran står der en statue af David, ham der vandt over Goliat. Den er lavet af Michelangelo.
Altså det er kun en kopi der står her, den ægte er på museet: Accademia Belle Arti.
Ved siden af rådhuset er der en stor udendørs “hal” med rigtig mange flotte statuer.
Til højre for rådhuset ligger så galleria Uffizi, der har en lang arkade med mange søjler og statuer af kendte italienske kunstnere og andre, bl.a. Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo.
Vi var ikke inde i selve Galleriet, vi vidste ikke at man kunne komme derind, men vidste heller ikke om der var noget interessant. Men på nettet har vi, da det var forsent, læst at det ægte metalsvin, vist nok er udstillet der inde.

Vi var også på museet, nævnt ovenover, nu ville vi jo se den ægte David.
I det store hele var museet en skuffelse fordi den havde ikke meget mere en den statue at byde på. Der var en masse kirkekunst, men det er altså ikke særlig interressant.
Også var halvdelen af museet lukket af pga restaurering, vi ved ikke hvormeget vi missede på den konto, men det var absolut ikke pengene værd. (6,5€/person)

På den anden side af floden ligger Piazzale Michelangelo, det er en super flot plads, med en rigtig god udsigt over Firenze.
Man får en rigtig god udsigt over Katedralen, rådhuset og broen.
Men desværre var det noget disset da vi var deroppe. Men solen skinnede dog lidt, men ud over byen var det disset. Jeg tror det er super flot i klart vejr.
Man kan tage bus derop, fra togstationen skulle bus 12 og 13 køre derop. Men man kan også sagtens gå. Vi gik over Ponte alle Grazie og fulgte skiltene. Der er brune skilte som viser hen til seværdighederne.
Det sidste stykke op, behøver man ikke gå på bilvejen, den går op ad en lang trappe.
Deroppe er der også nogle hyggelige cafeer, vi fik lidt at drikke før vi gik ned igen.

Vi ville også se den sidste store kirke i byen, nu havde vi jo set de andre, dog kun katedralen indefra.
Bagved biblioteket ligger den store kirke S. Cruce.

Vi havde egentlig ikke intentioner om at gå ind, vi har efterhånden set så mange kirker, og da vi så prisen var vi helt sikre. 8€ for at komme ind og se en kirke.
En kirke er jo Guds hus og borde være åben for alle. Men det man kan tjene penge på, skal der tjenes penge på.
Vi kommer jo heller ikke der ind for at be, vi kommer for at glo!!!!
Men vi undrede da os noget… da det er gratis at komme ind i katedralen… Hvorfor koster det så penge at komme ind i en mindre kirke.
Vi tror at vi fik svaret senere om aftenen da vi sad og læste Metalsvinet, det viser sig at både Michelangelo og Galileo ligger begravet inde i denne kirke.
Denne kirke er ganske flot udefra, i hvert fald den ene gavl. Langsiderne er noget kedelige.
Så dette er den grimme kirke med den pæne gavl og så er der også en anden kirke som også er grim men har en usandsynligt grim gavl.
På pladsen foran kirken med den pæne gavl var der en statue af Dante, og måske har vi en mistanke om at det kan være Thorvaldsen der har lavet den, men vi er ikke sikre, hans navn står der ikke. Men det ligner noget han kan have lavet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s