Lucca

Lucca er en middelalderlig by, rigtig fin og hyggelig.
Den gang Longobarderne var et mægtigt folk hernede, havde de Lucca som sin hovedby. Longobarderne udvandrede fra Jylland for ca 2000 år siden. Og var så her i Lucca fra ca 500 – 700 eft. kr.
Idag er der desværre hverken levninger fra romerriget eller Longobarderne.
Allt er i middelalder og renesance stil.
Rundt om det historiske Lucca er der en fuldstændig intakt bymur.

En ren turistfælde sådan bogstavligt talt, mange turister er faktisk faldet ned på den forkerte side, så nu står der skilte at, man ikke må gøre det jeg gør her.
Vi tog toget til Lucca, hvis station ligger udenfor murene.
Og så var det bare at finde ind. Man skal faktisk gå inde i bymuren for at komme ind. Der er flere indgange hele vejen rundt. Og de er allesammen, af dem vi prøvede, med halv mørke gange inde i muren. Faktisk lidt spændende da det jo er anderledes fra hvad vi er vandt til.

Vi ville finde turist informationen, da vi stort set ikke ved noget om byen.
Enrico havde anbefalet den, som smuk, og fordi Longobarderne havde været der. Og så havde vi set lidt på nettet. Men vi havde ikke noget kort og det kan jo altid være godt at have. 😉

På turist informatinen fik vi at vide at den meget fine mur rundt om hele den historiske by midte, var bygget i rennecancen i 1700 talet, så det er jo derfor den er så velbevaret. Vi havde heller ikke rigtig kunnet forstå at den havde fået lov til at stå så længe uden at nogen ville bruge stenene, hvis den var 1000 år gammel.
Hvis man kigger på på bykortet kan man tydligt se hvor de gamle mure har gået fra både romertiden og middelalderen.
Man kan ikke se det når man går rundt fordi så glemmer man at kigge efter det, men på bykortet er det tydligt.
Romerbyen var den mindste og man kan se at gaderne ligger på en særlig måde indenfor dens mure, dernæst kommer middelalder byen som strækker sig lidt videre ud, der er også gader som viser hvordan murene har løbet, middelalderens Lucca havde 3 byporte. Dem kan man stadigvæk se. Turist informationen her til huse i den ene og de 2 andre finder man hen til ved hjælp af kortet.
Og udenfor allt det kommer så den eksisterende mur som jo er fra 1700-talet.

Vi begyndte at bevæge os ind mod centrum af byen, Lige midt i byen ligger der en rigtig flot kirke. Men desværre var den lukket så vi ikke kunne komme ind. Den lignede lidt domkirken i Pisa.

På pladsen udenfor kirken var der et stort ur, der var forkert, igen var det romertalet IV som stod som IIII.
Jeg bliver nødt til at gå på nettet for at finde ud af hvad der er med alle de ure her i nord Italien.

Vi gik videre mod deres domkirke, der kunne vi komme ind. Men vi måtte ikke tage billeder, den var ellers ganske flot, den lignede lidt den super flotte kirke vi så i Krakow.
Samme blå loft osv.

Vi gik langs deres handelsstrøg indtil vi nåede Piazza Amfiteatro, alltså deres colluseum. Men der er ingenting tilbage kun formen.

Man har bygget husene rundt indenfor murene. Fordi hvis man kigger efter kan man godt se murverk, buer og piller fra colluseumet i ydersiden af nogle af husene. Pladsen var svær at fotografere, så jeg købte lige et postkort, som viser pladsen oppefra.

Vi nåede også at se byportene og gå på cafe, men så begyndte det at regne og vi skyndte os mod toget. Vi kunne ellers have brugt nogle fler timer i denne skønne by. Men vi havde ikke taget paraplyer med, så vi syntes det var bedst at bare tage hjem.

Dette indlæg blev udgivet i Italien, Rejse. Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s