Rettelser til Hærvejen

Der er blevet udgiver en faktisk meget god bog om Hærvejen.
Bogen hedder: ”Hærvejen, guide til vandrere og cyklister” og er skrevet af Gert Hougaard Rasmussen

Men kortene er ikke helt til at stole på.
Jeg har dog været inde på hærvejens egen hjemmeside og mange af fejlene der er på kortene der tilhører ovenstående bog er blevet rettet.
Men for at lige nævne dem:
-Ruten er dårligt markeret mange steder: Bl.a. Inde i Viborg, faktisk i alle de store byer, I Dollerupbakker og Vejleådal.
-Mellem Hald og Kragelund er der 40 km og det er langt at gå og der er heller ingen indkøbs muligheder. (Købmanden i Skelhøje har lukket)
Man kan korte de 40 km ned ved at gå ad cykelruten. Men så går man glip af noget af det smukkeste på hele turen. Dollerupbakker, stenholtskov m.m.
Der ligger et tidligere herberg i Sangild, nu er det kun B&B (250 kr/pers, 450 kr/dobbelværelse)
– Shelterpladsen Vester Christianshøj er flyttet lidt længere hen ad hærvejen og ligger lige ud til ruten, den er rigtig fin med vand, toilet, shelter og bord og bænke. (ganske nyopført)(billedet nedenunder)

-Langs den “skæve bane” er der en rigtig fint shelter plads med vand og bord/bænke. (Godt frokost sted mellem Kragelund og Møllegård)
-Møllegården i Sepstrup er også et herberg, med samme fasiliteter og priser. Men fordi det er privat ejet har det ikke kommet med på listerne. 😦 Den ligger lige ud til ruten så man behøer ikke at lede efter den.

-Herberget i Nørre Snede ligger ud til vandreruten, på nogle kort ligger det på cykelruten, men det er forkert.
– Vejen ind til Jelling er meget kedelig, Hvis man følger ruten går man de sidste km på en landevej, hvor bilerne styrter forbi og der er ingen cykelsti. (Hygum – Jelling)
Man kunne istedet for, når man krydser landevejen fra Givskud, korte turen af og gå langs den landevej ind til Jelling i stedet for, der er nemlig en cykelsti så at man som gående er lidt mere sikker.
-Skiltningen i Jellig er meget mangelfuld.
-Herberget ligger som sidste gård på vejen der hedder Nørelide, den ligger skråt overfor Rema 1000. (Kan være svær at finde)
-Ved Ravningebroen er der vand, toilet, udstilling, primitiv teltplads og et godt madpakkehus.
-Fra du går fra Vejle å dal og lidt frem er ruten nogen steder dårligt markeret. Man kan tage en smut tur ned til Bindeballe købmandsgård.
-Ølgård (Herberg) ligger langs med cykelruten, men der er en vej man kan tage, der gør ruten lidt kortere. Læg mærke til “Spjarup markvej” og gå af den, den ender ud i cykelrute 62 som går lige forbi Herberget.
-Mange tager bussen mellem Bække og Vejen. Men Lægård kirke er et besøg værd. Med flot Runesten.
-Langs med Hærvejen er der fra Vejen af sat op noget de kalder Pilgrimshytter, det er kun til rast og spisning. De har sørget for at man ikke kan sove i dem. Den første ligger i skoven lige før Jels. (Skodborgskov) Fine til Frokost!!

-Der er en daglig Brugs i Jels, ikke langt fra ruten. Men den kan være svær at finde da den er gemt bagved nogle træer. Men man kan faktisk se den fra kirken. Forbi rutebilstationen og gennem rækken med træer.
-Herberget Ellegård ligger ud til gåruten men af en eller anden grund bliver man vist ad cykelruten for at finde derhen.
-Pilgrimshytte nummer 2 ligger i Oksenvad hede.
-I Jegerup er der ingen indkøbs muligheder, men der er bord/bænke udenfor kirken på p-pladsen.
-I vojens skal man have energi til at afvige fra ruten om man skal købe mad med.
-Herberget Tørninggård ligger direkte på vandreruten, Det er forkert på kortet fra bogen men også Hærvejens egen hjemmeside.
– Mellem Hærulfstenen og Øster Løgum finder man den 3. pilgrimshytte.
-4. pilgrimshytte finder man efter at hærvejen har drejet fra i Toldsted (mellem Toldsted og Urnehoved)
-Man kan skyde genvej til herberget Lindely, der er sat skilte op. Dog kun 1, men har man et kort så er det nemt at se hvor man skal hen, man skal kun dreje 1 gang til venstre og så er det bare ligeud.
-Generellt er der får få bord/bænke, raste og hvile steder på ruten.

Dette indlæg blev udgivet i Jylland, Pilgrims ruter, Ture i Danmark, Vandretur. Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.