Dag 13 Ponferrada – Villafranca del Bierzo

Da vi gik fra herberget her til morgen, stod hospitaleroserne udenfor og gav os alle sammen kys og kram og “Buen camino”.
Det er et meget stort herberg, så de skal godt nok stå der længe og blive helt hæse og få sprukne læber af al den snakken og kysseri. 🙂

Vi startede ud i gåsegang. Det tror jeg vi skal til at vænne os til. Fra nu af kommer der bare flere og flere pilgrimme på ruten.
P1070772
Vi nåede igennem de første 2 byer i tørvejr. Men lige før Cacabelos begyndte det at små dryppe en smule, vi søgte lige læ under et træ, for at se hvordan det udviklede sig.
Om det var nødvendigt at hive regnslagene frem.
Det var det ikke lige her.
I Cacabelos gik vi på cafe og medens vi var derinde, så begyndte det at øsregne. Så pausen blev noget længere end hvad vi havde regnet med. Men til sidst så måtte vi jo ud i det.

Vi gik den længste omvej til Villafranca. Der er åbenbart nogle forskellige ruter man kan vælge og vi valgte den længste. Vi kom langt omkring. Det var mudret og glat, men heldigvis sat vi os ikke på røven en eneste gang.
Til gengæld så vi en sød lille kirke.
P1070777
Vi mødte Elizabeth og Angel på vores vej og vi snakkede lidt om herbergs mulighederne i Villafranca.
Sidst jeg gik her, boede jeg på Ave Fenix, det var Sankt Hans og vi var så heldige at der blev holdt en queimada den aften.
Men nu hvor jeg nævnte det, blev Angel næsten sur og sagde Nej, der skulle han i hvert fald ikke bo. Det var en meget dårligt herberg. Og han havde læst på herberget i Ponferrada at det var dårligt.
Det var faktisk det herberg der var vores mål, fordi jeg ville genopleve noget af den magi, jeg havde oplevet den første gang.
Men nu blev vi lidt rådvilde, fordi havde det forandret sig så meget.
Vi ankom til Villafranca og Ave Fenix og vi så Juliane stå udenfor. Vi havde ikke set hende på hele dagens vandring, hvilket var lidt mærkeligt.
Men der besluttede vi os for at blive.
Det var fint nok, det var som jeg huskede det. Det var ikke dårligt.
Vi meldte os til fællesspisning om aftenen.
Jeg havde spurgt til vegetarmenu og ham vi snakkede med sagde at der nok kunne blive lavet en tortilla. Lidt kedeligt men ok. 🙂
Efter den obligatoriske hviletime og bad og fodnusseri så gik vi ned i byen for at kigge på den.
Det er en meget hyggelig by.
P1070781
Lige ved siden af Herberget ligger Kirken, Iglesia de Santiago.
Med noget så specielt som syndsforladelses porten. I gamle dage, hvis man var så syg at man ikke kunne komme videre herfra, så kunne man få sin syndsforladelse allerede her.

Vi var ca. 12 der havde valgt fællesspisning. Og det var ikke tortilla vi fik, vi fik nogle Kikærte bøffer og de smagte rigtig godt.
Her mødte vi Ciska for første gang. Hun er en hollandsk dame. Som vi de følgende dage ser en hel del til.
P1070776
****************
when we left the albergue this morning the hospitaleros stod outside and kissed and huged all of us. It’s a big albergue so they have to stand there for quite some time.
And get sore throats and dry lips 🙂
We left in big groups. but I think we have to get used to that now. From now on there will be more and more people on the camino.
We managed to walk through 2 villages before it started to rain.
In Cacabelos we went into a bar for a break and when we were there it started to rain very heavely, so we stayed there a bit longer than planned. but in the end we had to leave.
We walked to longest Dtour to Villafranca. On the way we met Elizabeth and Angel and we talked about the albergue options in VF. When I mentioned Ave Fenix, Angel said -no, don’t go there. It’s a bad albergue.
I was there 8 years ago and I wanted to go back. But now we didn’t know.
When we got there we saw Juliane outside of the Ave Fenix and we decided to stay.
And it was fine, it was as I remembered it.
In the evening there were a common dinner and we were 12 persons that joined in.
Here we alså met the dutch woman, Ciska. For the next many days we are walking the same distances and allways ending up at the same albergues.

Dette indlæg blev udgivet i Pilgrims ruter, Rejse, Spanien, Vandretur og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s