Valencia – El Palmar og Paella

Vi har jo nogle gode venner her i Valencia.
Yoshie som er fra Japan og hun er gift med Stephane fra Frankrig.
Lørdag havde vi besluttet at vi ville lave et eller andet sammen.
Og når man er i Valencia skal man da selvfølgelig prøve Paella.

Paella Valenciana

Paella Valenciana


Det skal ikke være en af turistfælderne nede ved stranden.
(Undskyld det ved jeg egentlig ikke noget om, men jeg ville jo aldrig anbefale nogen at spise i Nyhavn, og her er samme begrundelse. Jeg tror jo som sådan at maden er god nok, men de tager sig godt betalt)
Nej så skal man hellere tage ud til byen El Palmar, hvor retten stammer fra, fra starten af.
El Palmar ligger lige syd for Valencia, på den anden side af den kæmpe store sø Albufera som er Spaniens største sø.
I de meget vandrige udkanter af søen og i inddæmmede områder dyrker de simpelthen ris.
El Palmar ligger omringet af sine egne rismarker. 🙂
Man har dyrket ris her i meget lang tid.
Det var araberne der i tidernes morgen havde ris med sig, som de begyndte at dyrke her.
En rismark

En rismark


Det er også meget populært at se solnedgang over søen.
Et hit for en romantisk date er at leje en lille båd og sejle ud med Picnic og vin og så se solnedgangen. 🙂
Vi stoppede lige kort ved et udsigtspunkt og kiggede ud over søen.
Desværre er det overskyet i dag, så oplevelsen af den store sø var hurtigt overstået.
p1190426

Efter vores korte stop så fortsatte vi til El Palmar.
Den restaurant vi skal spise på hedder “El Redoli”.
p1190454

Her bliver paellan stadigvæk lavet over åben ild.
På de fleste steder i dag bruger man gas.
Fordi det er nemmere og det er også nemmere bagefter at gøre rent.
Panderne bliver jo meget mere sodede når de bliver lavet over åben ild og da Paellan bliver serveret ude på bordene i panden så kan man ikke selv undgå at blive lidt sodet, hvis man kommer for tæt på.
Disse sodsteger har jeg dog lavet til ære for billedet. 🙂
p1190441

Yoshie spurgte ejeren om hun måtte tage os med ud i køkkenet hvor Paellerne bliver lavet og det måtte vi gerne.
Det var altså en oplevelse.
Det var et kæmpe langt bål med plads til rigtig mange paellapander.
Da vi kom derud havde ejerens kone gang i 11 pander samtidig. 😮
Og hun understregede at hun havde tid til at både synge og danse samtidig 😀
p1190432

Paella er egentlig ordet for den pande som retten bliver lavet i. Men alle bruger ordet Paella om retten i dag.

Du kan sagtens være ude for at du bliver spurgt om hvilken ris du gerne vil have.
Når du så afgiver din ordre er det i orden at sige:
-Una Paella Valenciana eller hvilken ris det nu er du har valgt.
De 2 oprindelige retter er:
-Paella Valenciana Som udover ris 🙂 indeholder kanin, kylling, nogle hvide store bønner og lidt andet.
-Paella marinera/seafood det siger vel sig selv hvad den indeholder.

I en rigtig ægte paella ville man aldrig blande kød fra havet og kød fra “bjergne”/land.
Men i dag findes der mange forskellige slags, så at der er lidt til hver smag.
De smager sikkert lige så godt, de tæller bare ikke som en autentisk Paella.

Torv i El Palmar som har over 30 Paella restauranter

Torv i El Palmar som har over 30 Paella restauranter


Har man ikke bil kan man også komme med bus til El Palmar.
Bus nummer 25 kører inde fra Valencia, fra Avenida Navarro Reverter.
El Palmar har rigtig mange Paella restauranter.
Jeg tror at det var omkring 30 stykker som Yoshie fortalte os at denne lille bitte by havde. 🙂
p1190439

****************************************************
Together with our friends Yoshie and Stephane we went to El Palmar to eat Paella.
It’s from around here the original paella comes.
El Palmar is a small village not far south of Valencia on the other side of the lake Albufera, which is the biggest lake in Spain. In the outskirts of the lake they grow rice. the hole village is almost surrounded by ricefields. Rice was brought here by the moors and has been cultivated here ever since. We stopped briefly at the lake, but it is cloudy today. It’s popular for viewing the sunset, and to take a boat out on a romantic date.
the restaurant we are eating at is called “El Redoli” they still make there paellas over open fire. Most restaurants cook there paellas on gas, because it easier and also easier to clean afterwards. As a guest you will also get a little dirty. I got very dirty but it was for the picture 🙂
Yoshie asked the owner if we could go out to the kitchen and look at his wife cooking the paellas. And we could. that was amazing. she was cooking 11 paellas at once when we were out there and she pointed out that she also had time for singing and dancing.
Paella is actually the name for the pan the dish is cooked in, but today everybody uses it also for the dish itself. but don’t be supriced if the waitor on the restaurant ask you what rice you want. but then it’s ok to answer that you want a Paella Valenciana or which kind you have chosen. The 2 original Paellas is
-Paella valenciana with rice, rabbit, chicken, big white beans and some other stuff.
-The seafood paella with rice and seafood.
In a real paella they would never mix meat from land/mountain animals and sea animals.
But today there are a lot of mixes. But if you want one of the originals it’s one of the listed above.
If you don’t have a car you can also go by bus.
From inside Valencia, Avenida Navarro Reverter bus number 25 leaves.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Valencia – El Palmar og Paella

  1. Sjovt nok – jeg spiste paella Velanciana og Gyuszi en med sorte ris og rejer. Det var på en restaurant direkte syd for kirken. Der var jeg næsten rask.

    Rigtig god fortsat tur
    Bente

    • Linda siger:

      🙂 Dejligt at du er blevet rask igen.
      Kunne du også lige Valencianan?? Jeg syntes den var rigtig god, den jeg fik.

      sorte ris har jeg godt set, er det fordi de er farvet med sepia??

  2. Pingback: Valencia – The city of art and science | Lindas-netsted

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s