Barcelona – Vi spiser Calcot

Alle lande og også landedele har tit og ofte deres egne egnsretter.
Vi har prøvet noget der er meget typisk catalansk.
Og lige nu er også årstiden for denne spise.

Vi kørte udenfor byen, lige syd for BCN og lufthavnen ligger der en lille by der hedder Gava.
Her bor Jesús bror og hans kæreste og de ville da også gerne med.
Her i byen ligger der store restauranter som simpelthen har specialiseret sig i denne spise, når det er årstid for dem.
p1200147
Vi skal spise Calcot. (Nummer 2 c skal have en lille dims under sig og udtales som et s)
Calcot er en mellemting mellem et forårsløg og en Porre.
Men den smager slet ikke som løg, den er meget mild i smagen.
Jeg kan nemlig ikke lide løg, jeg kan ikke lide dem rå og synes konsistensen af dem stegt eller kogt er mærkelig.
Men Calcot kunne jeg godt lide.

Calcoten er blevet grillet og så skal den skrælles på en særlig måde og så skal den dyppes i en speciel sovs, Romesco sovs.
Som også er catalansk, det er en slags mandelsovs.
Man får udleveret forklæde og plastikhandsker til når man skal spise colsoten.
Og det er en meget god ide at bruge det. 🙂
Nu skal I få en hurtig indføring i hvordan det skal gøres. 😀
Jeg var ekspert allerede efter min første, men fandt sidenhen ud af at det var begynderheld. 😮
Men jeg fik da spist nogle stykker.

Man tager fat i de midterste blade i toppen og nede i bunden, så trækker man den ud nedefra.

Man tager fat i de midterste blade i toppen og nede i bunden, så trækker man den ud nedefra.


Stor koncentration skal der til når man fortsætter med at trække.

Stor koncentration skal der til når man fortsætter med at trække.


Så skal den dyppes i Romesco sovsen

Så skal den dyppes i Romesco sovsen


Og så skal den spises.

Og så skal den spises.

Selvfølgelig bliver man ikke mæt af at kun spise Calsot, så vi fik en hel masse andet.
Bl.a dette, det var forretten sammen med Calcoten.

Forret: forskellige tapas sammen med Calcot.

Forret: forskellige tapas sammen med Calcot.


Vi kørte hen til et sted som hedder Europa Restaurant y Barbacua, det ligger i byen Gava på Avenida Europa.
De havde en speciel Calcot menu.
p1200161

p1200154

***************************
Al countrys and regions have there own dishes and today we are trying a Catalan one.
We drove outside Barcelona to Gava, where Jesús brother also live and they wanted to join as well.
In Gava there is a lot of very big restaurants which is specialiced in this dish. We are going to eat Calcot. It’s a kind of an omion but very mild in it’s tast. The calcot is grilled and then you have to peel it and when you eat it you dip it into a special souce, Romesco souce. You get an apron and gloves for eating the calcot and it’s a good idea to wear it. Now I will show you how it’s done 🙂
You can’t live on calcot alone so we had ordered a hole menu, the calcot menu with a lot of other things as well.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Rejse, Spanien og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Barcelona – Vi spiser Calcot

  1. Hej – det lyder rigtigt lækkert. Nu sidder vi og finder ud af en masser om Calcotter, jordmandler og Barcelona. Tak for en hyggelig eftermiddag.

Jeg ville blive meget glad for en kommentar :-)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s